Cum să faci un site web – Ghid Practic

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vrei să ai o prezență online și nu știi cum să creezi un web site? Citește acest ghid pentru a cunoște câțiva pași simpli pe care trebuie să-i parcurgi atunci când te gândești la crearea unui site web. Urmând calea descrisă mai jos vei putea crea site-ul tău fără cunoștințe de programare sau web design. Crearea site-urilor web este pentru unii o afacere, dar atunci când nu dispui de resurse suficiente este mai bine totuși să înveți cum se face un site gratuit. Termenul gratuit nu este tocmai unul corect, dar în comparație cu sumele percepute de companii, costul de producere individuală va fi nesemnificativ.

Prezint mai joz o metodă care poate fi aplicată de oricine dorește să creeze un site pe un domeniu propriu. Pentru o mai bună înțelegere, am despărțit acest ghid în trei pași. Recomand urmarea consecutivității acestor pași atunci când te-ai hotărât să-ți faci un site de sine statător.

1. Înregistrarea domeniului.

Pornim de la faptul că fiecare website trebuie să aiba un nume, iar în cazul numelui site-ului este nevoie de înregistrarea unui domeniu.

Aici avem două opțiuni:

  • Înregistrăm un domeniu cu extensia .md
  • Înregistrăm un domeniu cu o altă extensie precum com, net, info, org.

În primul caz, pentru a înregistra un domeniu cu extensia .md va trebui să accesezi https://nic.md/ . Înregistrarea unui nume de domeniu în cadrul domeniului de nivel superior .md se face la un tarif anual de $39.
Pentru a verifica disponibilitatea unui domeniu cât și apartenența unui domeniu deja înregistrat, poți accesa https://nic.md/ro/whois/.

În cazul în care dorești să folosești un nume de domeniu cu o extensie internațională, va trebui să scoți din buzunar cam $10 pe an. Este o opțiune mai economă pentru cei care au un buget limitat. La momentul dat există peste o mie de extensii diferite, se recomandă însă folosirea domeniilor de top: com, net, info sau org. Personal, pentru înregistrarea acestor domenii folosesc serviciul Name.com.

2. Alegerea serviciului de web hosting (găzduire a fișierelor)

Fiecare site conține în mod normal imagini, texte, clipuri video și alte fișiere, iar acestea, pentru a putea fi accesate, trebuie stocate pe un spațiu. De obicei, aceste spații sunt oferite de companiile care prestează servicii de web hosting în schimbul unui abonament. Aceste companii stochează fișierele pe servere web personale.[/vc_column_text][vc_single_image image=”2190″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Prețul serviciilor de hosting variază în dependență de posibilitățile și opțiunile extra oferite. In mod normal, pentru un site obișnuit hostingul nu va depăși $7 lunar. De obicei, prestatorii de servicii hosting oferă reduceri atunci când se comandă găzduire pe un an sau mai mulți. Pentru serviciile de hosting, personal aleg de mai mulți ani WebHostingHub. Aceștea oferă opțiuni atăt pentru cei cu cerințe minime cât și celor cu cerințe mai mari.

E bine de știut că procurarea hostingului se face cu ușurință cu ajutorul unui card bancar sau alte servicii de plată disponibile online.[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDdWwlM0UlMEElM0NoMyUyMHN0eWxlJTNEJTIydGV4dC1hbGlnbiUzQSUyMGNlbnRlciUzQiUyMiUzRVZyZWklMjBzYSUyMHByaW1lc3RpJTIwcGUlMjBlbWFpbCUyMGFydGljb2xlJTIwZGUlMjBnZW51bCUyMGFjZXN0dWlhJTNGJTNDJTJGaDMlM0UlMEElM0NwJTIwc3R5bGUlM0QlMjJ0ZXh0LWFsaWduJTNBJTIwY2VudGVyJTNCJTIyJTNFQWJvbmVhemEtdGUlMjBsYSUyMG5ld3NsZXR0ZXItdWwlMjBzZW8ubWQlMEElNUJtYzR3cF9mb3JtJTIwaWQlM0QlMjIxODA1JTIyJTVEJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQyUyRnVsJTNF[/vc_raw_html][vc_column_text]

3. Crearea website-ului

Daca ai ales să folosești hostingul de la WebHostingHub, odată procurat, vei avea access la interfața Control Panel de unde vei putea ușor instala WordPress sau Joomla. Acestea sunt de fapt, niște instrumente utile pentru creare site web.

După instalarea unui CMS (Content Management System – WordPress sau Joomla) vei avea la dispoziție teme gratuite pe care le poți folosi ca site design. CMS-urile îți permit să adaugi texte, imagini și video fără cunoștințe în web design și development, iar redactarea textelor este la fel de ușoară precum editarea unui document Microsoft Word.

În linii generale, acestea sunt informațiile, pe care thebuie să le deții când nu știi cum sa faci un site. În cazul în care nu deții timpul necesar prentru a urma acești pași poți apela la serviciile de web design SEO.md. Site-urile create de SEO.md vin în întâmpinarea companiei tale și a nevoilor clienților. Iar atunci când concepem web site-urile, folosim ultimile trend-uri și tehnologii – pentru a crea platforme user-friendly, intutive și ușor de folosit de vizitatori.

Admit ca în articolul dat sunt lucruri pe care nu le-am menționat și recunosc că printre cei care îl citesc sunt persoane care probabil știu cărari mai scurte pentru a crea un site gratuit. Voi aprecia comentariile și întrebările tuturor![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top