google-my-business-listings
Home » Blog » Cum adaugi sau revendici înregistrarea companiei tale în Google Maps

Cum adaugi sau revendici înregistrarea companiei tale în Google Maps

Stiai ca Google ofera gratuit posibilitatea de a adauga informatii despre compania ta pe Google Maps cat si in alte proprietati Google? Stiai ca poti gestiona modul in care informatiile tale sunt afisate in cautarea pe Google sau pe Google Maps? Stiai ca poti sa creezi o inregistrare a companiei tale ca acesta sa apara in Google Moldova sau Chisinau maps? Ei bine toate aceste optiuni sunt disponibile folosind gratuit serviciul Compania mea pe Google.

Pentru multi dintre voi probabil aceasta nu este o noutate si posibil ca ati inregistrat deja mai multe companii in Google Maps. Insa, pentru cei care nu cunosc cum se facea acest lucru am pregatit mai jos un material informativ.

Adaugarea sau revendicarea înregistrarii companiei tale în Google Moldova Maps

Daca ai o companie bine cunoscuta, exista probabilitatea ca afacerea ta sa existe deja in Google My Business, si nu trebuie decat sa-i revendici inregistrarea. Pentru afacerile noi, sau adresele noi, acestea vor trebui adaugate. Iata cum poti face acest lucuru:

1. Mergi la Compania mea pe Google

Acceseaza Compania mea pe Google (Google Business Profile) pe link-ul de mai sus. Urmatorul pas este sa faci click pe butonul INCEPE ACUM.

afacerea google maps moldova chisinau 1

2. Introdu numele afacerii in campul Numele Companiei.

Dupa ce ai introdus numele companiei apasa Inainte. Apasand butonul Inainte iti dai acordul fata de Termenii si Serviciile Google Maps.

afacerea-google-maps-moldova-chisinau2

3. Introdu adresa companiei.

Aici trebuie sa introduci Tara/Regiunea, adresae care se afla sediul companiei, Codul Postal si Orasul.

afacerea-google-maps-moldova-chisinau3

Mai jos avem de bifat doua casute:

  • Livrez bunuri și prestez servicii pentru clienții mei. Bifind aceasta casuta confirmi ca prin afacerea ta livrezi produse si servicii consumatorilor. Cand spun „livrezi” nu ma refer la livrarea produselor prin curier, ci simplu la prestarea acestora.
  • Ascunde adresa (nu este un magazin). Afișează numai regiunea – Chișinău, MD. Prin selectarea aceastei optiuni Google Maps nu va arata o adresa concreta pe harta Moldova ci doar regiunea in care activezi. Aceasta optiune e foarte utila pentru cei care nu au un oficiu.

4. Indicam locatia exacta a oficiului pe Google Maps.

afacerea-google-maps-moldova-chisinau4

Trebuie sa recunosc ca Google Maps Chisinau Moldova nu are hartile atat de exacte ca in alte tari si de aceia, in cazul in care aplicatia nu gaseste automat locatia, ai posibilitatea sa pozitionezi marcatorul si sa indici locul exact in care se afla sediul companiei tale.

5. Indicam care sunt metodele prin care prestam sau livram serviciile

afacerea-google-maps-moldova-chisinau-5

La intrebarea „Cum livrezi bunuri și prestezi servicii pentru clienții tăi?” poti selecta una din optiunile:

– Prin posta sau prin curier
– Livrez personal in regiune, oras sau cod postal
– Livrez personal in apropierea companiei, pe o rază de

Te stradui sa indici informatia corecta. Cu toate ca ai posibilitatea sa editezi aceste lucruri odata ce Google Maps iti verifica compania, vei economisi timpul dedicat editarilor ulterioare.

6. Indicam categoria serviciilor pe care le prestam

Aici Google te intreaba ce fel de activitate presteaza afacerea ta. Selectand categoria corecta va ajuta potentialii clienti in gasirea serviciilor tale. Este important sa alegi categoria in care te incadrezi cel mai bine.

afacerea-google-maps-moldova-chisinau-6

Dupa de ai selectat categoria, mergi la urmatoarea pagina.

7. Adaugam informatii de contact

Aici ai optiunea sa adaugi un numar de telefon si o adresa de website (in caz ca ai). Numarul trebuie introduc corect deoarece Google il poate folosi ca metoda de verificare a inregistrarii companiei in Google Maps Moldova.

afacerea-google-maps-moldova-chisinau-7

Dupa ce ai adaugat telefonul si adresa site-ului mergi mai departe. In cazul in care inca nu ai un site, Google Maps iti pune la dispozitie optiunea Google Site din din panoul inregistrarii.

8. Confirmarea legaturii cu afacerea

Daca ai indeplinit toate cerintele pana acum, trebuie sa ajungi la un screen in care Google iti cere sa confirmi legatura cu compania adaugata si listeaza avantajele inregistrarii in directoriul sau.

afacerea-google-maps-moldova-chisinau-8

Se refera in special la faptul ca, odata inregistrata:

  • Compania ta va putea fi gasita prin Google cautari si in harti
  • Vei putea raspunde la recenziile (notele) clientilor
  • Vei putea crea postari promotionale si incarca fotografii
  • Vei putea sa monitorizezi analiza vizitelor si alti parametri importanti

Dupa ce faci click pe butonul Continua o sa ajungi la un screen unde Google Maps iti va cere sa confirmi inscriireaa afacerii.

afacerea-google-maps-moldova-chisinau-9

Prin Carte Postala confirmarea ajunge de obicei in 2 saptamani si contine un cod de activare. Odata confirmata inregistrarea, vei avaea access la un panou de control. In panoul respectiv vei putea face editari, adauga poze si alte detalii.

dashboard-panel

Inregistrarea companiei in directoriul Google My Business este un plus in fata concurentei. Noi cei de la Agentia de Marketing Digital SEO.md consideram necesara inregistrarea deoarece aceasta este benefica in general in compania de promovare SEO. In cazul in care nu dispui de timp pentru operatiunea de mai sus, pachetele de optimizare seo on-page prestate se SEO.md includ acest serviciu contra pret.

Posibil ca in postul de mai sus sunt lucruri pe care nu le-am mentionat sau tratat ca atare si recunosc ca printre voi sunt si persoane care cunosc foarte bine Google My Business. Voi aprecia comentariile voastre si voi incerca sa le raspund tuturor.

Optimizează-ți prezența online!

Investește în strategii dovedite și bucură-te de rezultate concrete în scurt timp. Contactează-ne acum pentru o consultanță și află cum îți putem transforma afacerea.

Scroll to Top