Instrumente SEO gratuite
Home » Blog » Instrumente SEO Gratuite Pentru Site-ul Tău

Instrumente SEO Gratuite Pentru Site-ul Tău

Ai nevoie de o listă de instrumente SEO gratuite? Am adunat mai jos câteva dintre cele mai importante instrumente SEO pe care le poți folosi gratuit în optimizarea SEO a site-ului tău.

Vreau să accentuez faptul că Google creează cele mai bune instrumente SEO gratuite. Punct.

Google Keyword Planner

Keyword Planner este un instrument oferit gratuit de Google Ads adresat atât începătorilor cât și specialiștilor cu experiență vastă. Îl poți folosi pentru a găsi și analiza performanța cuvintelor cheie. La fel, cu ajutorul lui poți seta bugetele în campaniile de trafic plătit.

Google Analytics

Dacă dorești să analizezi câte persoane îți vizitează site-ul, cine sunt aceștia și de unde vin, poți folosi Google Analytics. La moment, este unul dintre cele mai performante instrumente de monitorizare a audienței unui site.

Google Search Console

Echipa Google oferă și o posibilitate de a descoperi și să rezolvi problemele SEO tehnice ale unui site. Noua Search Console (vechiul Google Webmaster Tools) oferă o mulțime de pârghii și rapoarte ce pot fi folosite de orice proprietar de site.

Google Trends

Google Trends este un instrument oferit de Google care analizează popularitatea unor cuvinte cheie pe anumite regiuni. Cu ajutorul lui putem vizualiza evoluția anumitor căutări în timp. Foarte util pentru a înțelege sezonalitatea căutărilor.

Google PageSpeed Insights

Google PageSpeed constituie o familie de instrumente prezentată publicului larg încă din 2010 și a fost creată să ajute la optimizarea performanței site-urilor. Pe scurt, dacă vrei să analizezi cât de repede se încarcă un site, folosești Google PageSpeed Insights.

Dacă pentru tine SEO este ceva nou, ar trebui nemijlocit să încerci mai întâi aceste instrumente înainte de altele.

Alături de instrumentele din această categorie, oferite de Google, putem clasa Bing Webmaster Tools (echivalentul Bing al Google Search Console) și Yandex Metrica (similar Google Analytics).

Yoast SEO

Dacă ai un website pe WordPress, Yoast SEO este probabil singurul plugin SEO de care vei avea nevoie vreodată.

Yoast SEO îți oferă posibilitatea să optimizezi orice pagină din site-ul tău după un anumit cuvânt cheie și să editezi tag-urile Title și Description. Poți face un control al conținutului pentru a verifica dacă utilizezi cuvintele cheie destul de des și în locurile potrivite.

Prin interfața Yoast SEO poți pune la curent motoarele de căutare care sunt profilurile sociale pentru ca acestea să facă asocierea mai ușor.

La fel, îți oferă posibilitatea să accesezi și să editezi fișiere importante pentru SEO ca robots.txt și .htaccess.

Analiză Website Gratis de la SEO.md

Folosind instrumentul Analiza Website Gratis oferit de SEO.md poți afla cât de optimizată este o pagină web sau o postare pe blog pentru un cuvânt cheie sau expresie. La fel, poți face analiza site web gratis și chiar compara cu rezultatele competitorilor tăi. Trebuie doar să introduci datele în câmpurile corespunzătoare și vei primi automat un audit SEO expres pe email-ul indicat.

Responsive Design Checker

Responsive Design Checker verifică capacitatea unui site web de a se adapta la dispozitive diferite. Trebuie doar să introduci URL-ul pentru a vedea cum arată site-ul tău pe desktop, tabletă și mobil.

Poți vedea cum arată chiar pe anumite dispozitive concrete (de ex., iPhone 13) și diverse rezoluții populare pentru desktop.

Odată cu trecerea recentă a Google la indexarea mobilă, este mai important ca oricând să ai un site web responsiv. Testul Google Mobile-Friendly este un alt instrument util.

GTMetrix

Cu GTMetrix poți analiza viteza de încărcare a unei pagini web.

După o analiză care ia aproximativ 15 secunde vei obține un scor de performanță iar pe lângă acesta vei obține sfaturi și recomandări privind căile prin care-ți poți face site-ul mai rapid.

Instrumentele descrise aici sunt doar câteva din multitudinea de opțiuni disponibile astăzi online și acestea servesc drept dovadă a faptului că poți face optimizare SEO și cu instrumente gratuite.

Dacă știi un instrument util care merită menționat te rog să comentezi mai jos. Mulțumesc anticipat!

Optimizează-ți prezența online!

Investește în strategii dovedite și bucură-te de rezultate concrete în scurt timp. Contactează-ne acum pentru o consultanță și află cum îți putem transforma afacerea.

Scroll to Top