Ce este SEO Copywriting-ul și de ce este important?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dacă ai un site SEO friendly și un marketing făcut caltativ atunci acesta este fără îndoială, un site de succes. Doar că alături de aceste două criterii importante, trebuie sa se învârtă și conținutul. Asta pentru că, oricât de bine ar fi dezvoltat un site din punct de vedere tehnic, el nu poate fi mai bun decât conținutul lui. Textele trebuie sa fie actuale, corecte și atractive.

În activitatea de creare a conținutului se investeste însă foarte mult timp – de obicei la fel de mult ca și în organizarea afacerii. Tocmai de aceea ai nevoie de cineva care sa fie capabil să creeze conținut ori de câte ori este nevoie. Această persoană este un Copywriter, iar activitatea sa se numește Copywriting.

În acest articol voi încerca să descriu în termeni simpli și pe scurt ce este SEO Copywriting-ul și de ce acesta este important pentru afacerea ta.

Daca ești unul dintre norocoșii care se pot lăuda cu un trafic organic bun și stabil, probabil că acest post îți va aduce aminte de debutul site-ului tău. Dacă însă nu faci parte dintre ei, lasă-mă să-ți spun un adevăr simplu:

Fără SEO copywriting vei da greș în două feluri…

  • Conținutul site-ului tău nu se va clasa în rezultatele Google pentru anumite cuvinte cheie
  • Conținutul site-ului tău nu va transforma vizitatorii în clienți

Iată de ce SEO copywriting-ul este unul dintre lucrurile cu efect care trebuie implementate în afacerea ta.[/vc_column_text][vc_column_text]

Ce este SEO Copywriting – ul?

În SEO, copywriting-ul este știința și arta de a obține un echilibru perfect între un conținut care poate convinge clienții și unul pe care Google îl poate găsi.

Astăzi, este din ce în ce mai greu să găsești în rezultatele Google titluri și descrieri spam. De exemplu, este mult mai puțin probabil să te faci observat în SERP cu un titlu care să spună „SEO Moldova. SEO Chisinau”, decât dacă folosești un titlu cu adevărat convingător și ușor de citit, cum ar fi „Servicii Profesionale de Optimizare SEO in Chisinau, Moldova”.

Pe de o parte este optimizarea SEO on-page ca practică a înțelegerii care dintre semnale sunt folosite de algoritmul Google pentru a determina o pagină să ajungă în top pentru cuvântul cheie potrivit:[/vc_column_text][vc_single_image image=”2366″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Iar pe de altă parte stă copywriting-ul.  Copywriting-ul e printre noi de secole și a fost rafinat de giganți ai publicității ca David Ogilvy și John Caples. În termeni simpli copywriting-ul este făcut pentru a convinge, converti și vinde. Un copywriting bun obține click-uri, partajări și vizualizări iar cel rău este măturat sub covor.

Cum am mai zis, titlurile spam neoptimizate sunt greu de găsit în zilele noastre. Sunt probabil invizibile dacă ar fi să ne gândim câte click-uri obțin.[/vc_column_text][vc_single_image image=”2371″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

De ce copywriting – ul este important pentru SEO?

Sună ideal dar dacă copywrinting-ul este well-done, site-ul tău se va poziționa sus în rezultate după cuvintele cheie urmărite, plus vei avea și un conținut grozav pentru vizitatori. Teoretic, împingi audiența site-ului să facă acțiuni pe care tu le dorești. Acestea ar putea fi: înscrieri în lista ta de email-uri, contactarea ta sau chiar cumpărarea produsului tău.

Simplu vorbind, folosești termenii pe care clientul tău îi caută (SEO) pentru a-l ademeni, îl agăți cu un conținut perfect (copywriting), după care obții rezultatele (banii).

Așadar, procesul prin care folosești cuvintele cheie potrivite în locurile potrivite poate avea un impact direct asupra poziționării și traficului site-ului tău…pe când modificând doar câteva cuvinte din conținut poate avea un impact ENORM asupra conversiilor și vânzărilor.[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDdWwlM0UlMEElM0NoMyUyMHN0eWxlJTNEJTIydGV4dC1hbGlnbiUzQSUyMGNlbnRlciUzQiUyMiUzRVZyZWklMjBzYSUyMHByaW1lc3RpJTIwcGUlMjBlbWFpbCUyMGFydGljb2xlJTIwZGUlMjBnZW51bCUyMGFjZXN0dWlhJTNGJTNDJTJGaDMlM0UlMEElM0NwJTIwc3R5bGUlM0QlMjJ0ZXh0LWFsaWduJTNBJTIwY2VudGVyJTNCJTIyJTNFQWJvbmVhemEtdGUlMjBsYSUyMG5ld3NsZXR0ZXItdWwlMjBzZW8ubWQlMEElNUJtYzR3cF9mb3JtJTIwaWQlM0QlMjIxODA1JTIyJTVEJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQyUyRnVsJTNF[/vc_raw_html][vc_column_text]Stiu că te gandești mai mult la organizarea și administrarea afacerii tale decât la toate celelalte aspecte ale ei. Timpul este prețios, de aceia te invit să apelezi la serviciile SEO.md pentru a avea parte de un site SEO optimizat, împreună cu texte de cea mai bună calitate. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top